Yılbaşı Masalarının Gülen Yüzü: Gingerman Kurabiye - TDCase

Girişimcilik - 16 Ocak, 2023 - Okuma Süresi: 3 Dk.

16 Ocak, 2023

Yılbaşı Masalarının Gülen Yüzü: Gingerman Kurabiye - TDCase

Gingerman kurabiyenin hikâyesi ve yılbaşı sofranızda yer verebileceğiniz bir tarif yazımda, hep birlikte inceleyelim!

Yılbaşı sofraları lezzetiyle olduğu kadar görselliğiyle de önemlidir. Gingerman kurabiye, çam ağacı pastaları gibi yiyecekler de görsel sunum için harika seçeneklerdir. Gerçek bir yılbaşı sofrasının olmazsa olmazı gingerman kurabiyedir. 16. yüzyılda İngilizler, un ve ekmek kırıntılarına birtakım baharatlar ekleyerek kurabiye denemeleri yapıyorlardı. Kraliçe Elizabeth de, misafirlerine ikram etmek için aşçılarından; misafirlerine benzeyen kurabiyeler yapmalarını istemişti. Bu olayın üzerine gingerman kurabiyeleri ortaya çıkmıştı. Günümüzde ise Gingerbread Cookies olarak genelleştirilen; zencefil, karanfil, tarçın, kakule, pekmez vb. birçok malzeme kullanılabilen tatlı bir kurabiye çeşidi olarak bilinmektedir. Özellikle aralık ayına girdiğimizde Amerika ve İngiltere başta olmak üzere ülkemizde de bu gelenek toplumda kendine yer bulmaktadır.

Ve dünyada sadece bir kuruşum vardı, zencefilli kurabiye satın almak için ona sahip olmalısın.

William Shakespeare

Yılbaşı sofranızı şenlendirecek olan bu lezzeti hep birlikte deneyelim mi? Buyrun tarife bakalım...

Yılbaşı Masalarının Gülen Yüzü: Gingerman Kurabiye - TDCase

Gingerman kurabiye için;

  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 adet yumurta,
  • 100 gr margarin,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı zencefil,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • Göz kararı un,
  • Glazür veya pasta kalemi gereklidir.

Tereyağ ve şekeri karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeler eklenir. Biraz daha yoğurduktan sonra elenmiş un ve kabartma tozu eklenir. İçerisine limon kabuğu veya portakal kabuğu da rendeleyebilirsiniz. Hamurunuz kıvam aldığında düz bir zeminde ince bir şekilde merdane yardımıyla açabilirsiniz. Ardından gingerman kalıbı ile hamuru israf etmeyecek şekilde baskı uygulayınız. Baskı uyguladığınız şekilleri ayıklamak yerine etrafında kalan hamurları çıkartmak kurabiyelerinizin şekillerini bozmamak adına önemli bir hamledir. Ayıkladığınız hamurları da ayrı bir tepside tekrardan şekil vererek değerlendirebilirsiniz.

Pişirme aşamasında: Fırını önceden ısıtmadan 180-200 derece sıcaklıkta fırına birer tepsi koyacak şekilde pişiriniz. Kurabiyelerin rengi kahverengiye döndüğünde fırından alabilirsiniz. Son aşama olan süsleme aşamasında ise, kurabiyelerinize göz, ağız, kalp veya gülücük gibi şekiller yaparak güncelleyebilirsiniz. Bu işlem işin bir paket glazüre 15 ml kadar su ekleyerek karıştırmalısınız. Jel kıvamındaki glazürü kurabiyenin bir tarafına sürüp üzerine farklı renklerle dilediğiniz şekilleri verebilirsiniz.

Görsel, lezzet, hikâye ve anıların bir araya gelmesi ancak bu kadar anlamlı olabilirdi. Zaten yediğimiz yemeği lezzetli kılan; bizlere yaşattığı hisler değil midir?

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.