Atık Değil Sürdülebilir Tekstil - TeknoCase

Bilim ve Teknoloji - 23 Ağustos, 2021 - Okuma Süresi: 2 Dk.

23 Ağustos, 2021

Atık Değil Sürdülebilir Tekstil - TeknoCase

Tekstil markalarının dünyamızı korumak adına sürdürülebilir moda hakkında proje ürettiklerini biliyor muydunuz? Organik kıyafetler ve geri dönüştürülebilen ipliklerle ilgili bu projeleri gelin beraber inceleyelim!

Giymediğiniz giysilerinizin, teki kaybolmuş çoraplarınızın ve size küçük gelen kıyafetlerinizin doğayı korumak için geri dönüştürülerek yepyeni kıyafetler olabileceğini biliyor muydunuz? Günümüzde yeşil teknoloji ve sürdürülebilir giyim çok önemli bir yere sahip olmuşken tekstil markaları da bu konuya kayıtsız kalmayarak birbirinden güzel projeler ürettiler. Bu projeler sayesinde hammadde üretiminde harcanan kaynaklardan tasarruf ederek Dünyamızın geleceğine destekte bulunuyorlar. Gelin bu projelerin birkaçını beraber inceleyelim.

DeFacto’dan Çevre Dostu Koleksiyon: DF Life

DF Life ürünleri çevre dostu materyallerle üretilir.Doğru su kullanımını ve toprağın işlenmesindeki yanlışların önüne geçmeyi hedefleyen politikasıyla ürünlerini sürdürülebilir giyim için üretiyor. DeFacto bu koleksiyonun ürünleri ile sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapmakla beraber doğa dostu ürün tercihini de ön plana çıkarıyor. Doğal kaynak kullanımının olabildiğince az olduğu DF Life ürünleri sürdürülebilirliği, kaliteli ve şık giyimle birleştiriyor.

H&M’den Kıyafet Toplama Girişimi

Kullanılmayan her markadan ve her kategoriden tekstil ürünlerinizi H&M mağazalarına götürerek bunların ikinci bir şans elde etmesine yardımcı olabilirsiniz. Üstelik götürdüğünüz her geri dönüşüm torbası için sonraki alışverişlerinizde kullanabileceğiniz bir indirim kuponu kazanma hakkına sahip oluyorsunuz. H&M bu hareketiyle doğaya destek olurken müşterilerini de destek olmaya teşvik ediyor

LC Waikiki’den Doğa Dostu Koleksiyon: LCW Green

LCW bu projesiyle, “Doğa dostu, organik ve sürdürülebilir LC Waikiki Green koleksiyonlarımızla doğanın yenilenebilir bir parçasıyız.” diyor. Bu projede atık kıyafetler, küçük parça kumaşlar ve pet şişeler geri dönüştürülerek tekrardan elyaf haline getiriliyor. Böylece sıfırdan elyaf üretimi için gereken su, enerji ve kimyasal kaynakların kullanımı azaltılıyor.

LCW bu zamana kadar;

  • 3 yılda 350.000 ağacın kesilmesini önledi.
  • 95 milyon kw/h elektrik tasarrufu ve 500 milyon m3 su tasarrufu sağladı.
  • 130.000 m3 atığı depolayarak 2 milyon litre fosil yakıt tasarrufu sağladı.

Son zamanlarda ülkemizde de gerçekleşen doğal afetler sayesinde dünyamızın değerini daha da iyi anladığımız bu zamanlarda herkese yönelik doğayı koruma projeleri bulunmakta. Siz de bu projelerden birine destek olarak dünyamızı, bugünümüzü ve yarınımızı koruyabilirsiniz!

 

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.