2023: Yeni Yıl Yeni Sen

Yaşam Tarzı - 02 Ocak, 2023 - Okuma Süresi: 3 Dk.

02 Ocak, 2023

2023: Yeni Yıl Yeni Sen

Yeni yıla girerken gelecek yıl için belirlediğimiz hedeflerin daha sağlam, sürdürülebilir ve gerçekçi olması için hedeflerimizi yazarken dikkat edebileceğimiz belirli unsurlar vardır. Gelin bu yazıda bunları öğrenelim!

“Bu sene, o sene olacak!” değil mi? Yeni yılın gelişiyle beraber ajandalarımız yeni yıl hedefleri ile dolmaya başladı. Mutlaka yapılması gerekenler, hayaller, planlar ve değiştirilecek türlü türlü özellikler listelere yazılmaya çoktan başlanmıştır. Bu yazıda, gerçekten de istediğiniz gibi bu senenin o sene olması için yeni yıl hedeflerini yazmanın inceliklerini okuyacaksınız!

1- Kategorileriniz Olsun

Hedeflerinizi yazarken öncelikle yaşamınızın temel denge unsurlarını belirleyerek işe başlayın. Bütün hedeflerinizin parayla ilgili maddi maddelerden ya da tamamen sosyal yaşama dönük olması yaşam dengenizi bozabilir. Bu sebeple aile, arkadaşlar, akademi, maddiyat, kültürel birikim, sağlık gibi ana başlıklar altına o alana ait hedeflerinizi sıralayabilirsiniz.

Benefits to Beginning Class with a Visible Agenda | Faculty Focus

2- Ulaşılabilir Hedefleriniz Olsun

Hedefleriniz gelecekteki sizi strese sokmayan ve yaşam koşullarına uygun hedefler olmalı. Haftanın 6 günü işe gidiyorken “Her gün spor salonuna gideceğim!” gibi bir hedef koymanız fiziksel yorgunluğunuzu hiçe saydığınız anlamına gelir. En iyi hedef size en iyi gelecek olandır. Benzer bir senaryoda “Haftada en az 3 kez spor salonuna gideceğim.” demek ve kendinize dinlenmeniz için 4 gün fırsat vermek hedefinizin sürdürülebilirliğini arttırır.

3- Küçük Adımlar Atın

Hedefinizin en son atacağınız final adımı yerine ona giden küçük adımları belirleyin. Bu yıl yüksek lisansa başlamak istiyorsanız, ve henüz girmediyseniz, öncelikle ALES ve YDS’den sizi memnun edecek puanlar almayı veya alana ilişkin okuyacağınız kitap ve makaleleri hedeflerinize ekleyebilirsiniz. Bu sayede başarı duygusu sizi ilerlemeniz için motive etmeyi sürdürecektir.

4- Hayal Edin

2023’ün sonunda nasıl bir insan olduğunuzu hayal edin. Neleri başarmış, neleri hayatınıza almış veya çıkarmış olduğunuzu düşünün ve bugünkü halinizle arasındaki farkları gözlemleyin. Gelecekte olmak istediğiniz o kişiyle aranızdaki farkı kapatmak için neler yapabileceğinizi düşünerek listenizi düzenleyebilirsiniz.

How To Make a Digital Vision Board Using Canva

5- Görselleştirin

Listenize hedeflerinizi somutlaştırmanıza yardımcı olacak görseller ekleyin. Hayalinizdeki okulun, vücudun ya da evin ufak bir fotoğrafı da listenize eklemeyi unutmayın. Kendinizi o görsellerde hayal etmeyi unutmayın!

Bonus:

Kişisel hedeflerimi yazarken yaptığım küçük bir hile: “yapacağım, edeceğim…” değil “yaptım, ettim” diyerek yazmak. Gelecekte sahip olacağımı düşünerek değil, gelecekte sahip olduğumu ve bunun kesin olduğunu düşünerek yazmak şimdiye kadar istediğim şeylerin gerçekleşmesinde beni motive eden ve yıl sonunda tüm hedeflerimin üzerini çizmemi sağlayan en büyük etkenlerdendi!

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.