Müzesi Olan Kitap: Masumiyet Müzesi

Kültür ve Sanat - 10 Nisan, 2023 - Okuma Süresi: 3 Dk.

10 Nisan, 2023

Müzesi Olan Kitap: Masumiyet Müzesi

Müzesi bulunan bir kitap daha önce duymuş muydunuz? Orhan Pamuk'un kaleme aldığı Masumiyet Müzesi adlı eseri tamda böyle bir kitap. Bu kitaptan ve müzeden haberdar olmak istiyorsan yazımı okumaya başlayabilirsin!

Bu haftaki yazımda sizlere Orhan Pamuk'un büyük ustalıkla kaleme aldığı ve İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde müzesi bulunan ''Masumiyet Müzesi'' adlı kitabını anlatacağım. Daha önce bu kitabı okumayanlarınız varsa muhakkak listelerine bu güzel kitabı eklemelerini tavsiye ediyorum. Öncelikle kitabımızdan biraz bahsederek başlayalım.

Müzesi Olan Kitap: Masumiyet Müzesi

Aşk romanı olan Masumiyet Müzesi kitabı, 29 Ağustos 2008 yılında okurlarıyla buluşmuştur. Orhan Pamuk bu kitabı tam 10 yılda tamamlamış ve kitap okurların karşısına çıkar çıkmaz ilk birkaç günde ilk satanlar listesinde zirveye oturmuştur. Kitap ana karakterler Satsat'ın sahibi, 30 yaşında ve Sibel ile nişanlanma arifesinde olan Kemal'in, yoksul ve uzaktan akrabası olan Şanzelize Butik'te tezgahtarlık yapan 18 yaşındaki Füsun ile arasındaki aşkı anlatmaktadır. Kitaba ''Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum.'' cümlesiyle başlayarak Kemal ve Füsun'un hikayesine dahil oluyorsunuz. Nobel Ödüllü olan Türk Yazarımız Orhan Pamuk kitabı o kadar güzel kaleme almışki kitabı okurken sanki okumuyor da yaşıyormuşsunuz gibi hissetmeniz mümkün.

Müze kısmına geçecek olursak elbette ki müzeyi gidip gezmeniz için bir şart yok ancak kitabı okuyarak giderseniz oradaki her bir eşyanın Kemal için ne ifade ettiğini anlayarak gezersiniz. Peki kitapla aynı isimli olan ''Masumiyet Müzesi''nde neler bulunuyor? Bu müzede Kemal'in toplamış olduğu Füsun'a ait eşyalar sergilenmektedir. Ayrıca şöyle güzel bir ayrıntı da var; bu müze kitapta bahsedilen Füsun'un Çukurcuma'daki evinde açılmıştır. Müzede Füsun'un küpesinin teki, Merhamet Apartmanı'na ilk geldiğinde çay içtiği bardağı, kullanmış olduğu kaşık, elinin değdiği tuzluk ve içmiş olduğu 4213 sigarının izmariti ve daha nice Füsun'a ait eşyalarla karşılaşıyorsunuz. 

Kitabı okuyan bir okursanız, müzeye gitmek isteyenler için kitabın 496.sayfada müzenin haritasına yer verildiğini ve 485.sayfada '' YALNIZ BİR GEÇİŞ İÇİN GEÇERLİ'' olan Masumiyet Müzesi bileti ile karşılaşmışsınızdır. Okurlar için böyle bir şeyin düşünülmüş olması sizce de çok hoş değil mi? Elinizde kitap yoksa da müzeye gittiğinizde ücret karşılığında bilet almanız mümkün. Ayrıca sizlere şundan da bahsetmek isterim, Kemal ve Füsun'un aşkından etkilenen Türk müzik sanatçısı Nazan Öncel ''Masumiyet Müzesi'' kitabından esinlenerek ''Canım Benim Nasılsın'' adlı şarkısını yazmıştır. 

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.