2022-2023 Dönemi Burs Başvuruları - Burs Miktarı, Başvuru Şartları, Başvuru Tarihleri

Kampüsten Haberler - 01 Eylül, 2022 - Okuma Süresi: 40 Dk.

01 Eylül, 2022

2022-2023 Dönemi Burs Başvuruları - Burs Miktarı, Başvuru Şartları, Başvuru Tarihleri

2022-2023 öğretim yılında başvurabileceğiniz burs programlarını listeledik. Başvuru tarihleri, burs miktarları, detaylı başvuru şartları ve burslara tüm detaylar bu yazımızda.

 BURS BAŞVURU TARİHİNİ AÇIKLAYAN KURUMLAR 

  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı

Başvuru Tarihi: 20 Eylül - 2 Ekim 2022
Başvuru Linki: https://www.cydd.org.tr/sayfa/burs-basvurusu-yapmak-istiyorum-150/
Burs Miktarı: 450 TL
Başvuru Koşulları: 

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin şubesi olan illerdeki devlet üniversitelerinde okuyor olmak
  3. Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak
  4. KYK hariç, başka bir kamu kuruluşu veya özel kuruluştan burs almamak.
  5. Ara sınıflar için, genel not ortalaması en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak.

Başvurabilen Üniversiteler: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin şubesi olan illerdeki devlet üniversiteleri

  • Darendilliler Eğitim Vakfı

Başvuru Tarihi: 1- 15 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://www.dasev.org/burslar/

Burs Miktarı:  Belirtilmemiş  (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Türkiye’de ikamet ediyor olmak
  3. Kamu haklarından yasaklı olmamak
  4. Doğal afet, kaza gibi çeşitli nedenlerle mağdur duruma düşen ve bu durumlarını belirlenen öğrenciler; Yönetim Kurulu kararı ile burstan öncelikli yararlandırılabilir
  5. Başvurularda puanların eşit olması halinde kız çocuklarına öncelik tanınır
  6. Aylık nakit ödeme şeklinde KYK hariç başka bir burs desteği almıyor olmak
  7. Aynı aileden DASEV Burs Programı’na devam eden başka bir öğrencinin olmaması
  8. Zorunlu olmamak kaydıyla, “vakıf gönüllülüğü” taahhüdünde bulunan öğrencilere öncelik verilebilir.

Başvurabilen Üniversiteler: Vakıf üniversiteleri, özel üniversiteler ve açık öğretim hariç olmak üzere, Milli Eğitim'e bağlı üniversite, akademi ya da yüksekokulların 2, 4, 6 yıllık eğitim veren bölümlerini kazanmış olmak (derece alanlar önceliklidir) ve hala bölümde okuyor olmak.

Başarı Koşulları:

  1. Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2.00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak.
  2. Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak. Eşit puan alanlarda öncelik verilir.
  •  Bilginer-Melin Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı

Başvuru Tarihi: 1 - 30 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://www.askev.org.tr/Burs/Burs-basvuru-formu

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. T.C. vatandaşı olmak 
  2. Maddi olanakları yetersiz olmak. (Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığını ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmelidir.)
  3. Adli sicil kaydı bulunmamak. 
  4. 24 yaşından büyük olmamak 
  5. Başarılı olmak Üniversite ve MYO'daki ara sınıf öğrencileri için bir önceki yılın ağırlıklı not ortalaması 4.00 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 2.50; 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 70 olup bir üst yıla/yarıyıla geçiş hakkını kazanmış olmalıdır. (Üniversitenin ilk yılında, ortaöğretim diploma notunun 70.00 ve üzeri olması aranır.) Lisansüstü bursları (yüksek lisans ve doktora) için öğrencinin lisans mezuniyet genel not ortalamasının en az BB/AA, 3.00/4.00 veya 80/100 olması şartı aranır.

Başvurabilen Üniversiteler: Devlet üniversitelerinde okuyan lisans öğrencileri

  •  Kadın Hekimlere Destek Bursu

Başvuru Tarihi: 27 Ağustos - 31 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://kahev.org.tr/burs/

Burs Miktarı: Tıp fakülteleri ve diş hekimliği için 900 TL, diğer 4 yıllık lisans bölümleri için 700 TL

Başvuru Koşulları: 

  1. KAHEV referans sitemi ile burs sağlayan bir vakıftır. Doğrudan öğrenci başvurusu alınmamaktadır. Referans olabilecek kişiler, vakıf üyesi kadın tıp doktorları ya da kadın diş hekimleridir. Referans olacak kişinin öğrenciyle birebir iletişim halinde olması gerekmektedir. Referans olabilmek için KAHEV’e üye olmak gerekmektedir. Her üye, aynı eğitim-öğretim dönemi içerisinde 3 bursiyer için referans olabilir. Sonraki yıllarda her yıl 1 referans olma hakkı olup, toplam referans olduğu öğrenci sayısı 5’i geçmemelidir.
  2. Bursiyer adayının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve devlet okulunda öğrenci olması gerekmektedir. Özel okullar için sadece öğrencinin %100 burslu olması durumunda başvuru kabul edilmektedir. Bu başvurular Burs Komitesi tarafından değerlendirilip oylama yapılarak karara bağlanır. Özel okullarda eğitim görenler için verilecek burs desteği kendi öğrenim grubu için belirlenmiş limitlerin üzerinde olamaz.
  3. Başvuru yapacak öğrencinin ebeveynlerinin toplam aylık gelirinin 2 asgari ücret toplamının altında olması gerekmektedir. Ebeveynlerin tüm gelirlerinin toplamından sadece aylık kira ya da konut kredisi ödemeleri düşülerek hesap yapılmaktadı.r (Kira ve kredi ödeme miktarları her şehir için o şehrin ortalama rakamları ve aylık kira/kredi miktarının ailenin toplam aylık gelirine oranı göz önünde bulundurularak değerlendirilmektedir.) Bunun dışındaki kişisel krediler ya da borçlar gelir hesabında dikkate alınmamaktadır.
  4. Ayrıca istenen belgelerde yer alan ve başvuru formunda beyan edilen bilgiler doğrultusunda tüm başvurular KAHEV Burs İhtiyaç Skalası ile değerlendirilmektedir.
  5. 2022-23 eğitim öğretim döneminde yapılacak başvurulardan 200 öğrenciye takımlı eğitim bursu sağlanacaktır. Kabul edilecek öğrencilerin %40’ı Tıp Fakültesi-Diş Hekimliği öğrencisi, %25’i diğer bölümlerdeki üniversite öğrencileri, %5’i 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, %20’si lise öğrencileri, %10’u ilköğretim öğrencileri olacaktır.
  6. Öğrencinin KYK ya da ilköğretim-liseler için Devlet Bursu dışında aldığı burslar varsa aylık 750 TL’yi geçmiyor olmalıdır. 750 TL'yi geçen burslar hane gelirine dahil edilir. Öğrencinin KYK yurdunda ikamet etmesi ya da özel yurt/evde kalıyorsa payına düşen aylık ücretin İstanbul için 3000 TL, Ankara ve İzmir için 2500 TL, diğer iller için 2000 TL’yi geçmiyor olması gerekmektedir.
  7. Öğrencinin ve ailesinin herhangi bir örgüt-tarikat-cemaat ile bağlantısı olmamalıdır. Aynı aileden sadece 1 öğrenci için burs sağlanmaktadır.
  • Konya Derneği

Başvuru Tarihi: 22 Ağustos - 24 Eylül 2022

Başvuru Linki: http://www.konev.org.tr/burs/basvuru 

Burs Miktarı:  Belirtilmemiş  (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. Önceki yıl/yıllarda burs alıp yeniden burs için başvuran öğrencinin başarılı olması esastır.
  2. Ara sınıflardan burs için başvuran öğrencilerin başvurduğu yıl itibarı ile önceki yıl/yıllardaki genel başarı ortalaması, 4’lük sistemde eğitim veren yükseköğretim kurumlarında en az 2.5 ve 100’lük sistemde eğitim veren yükseköğretim kurumlarında en az 65 olmalıdır.

Not: KONEV YÜKSEKÖĞRENİM BURSU İÇİN ONLİNE OLARAK SADECE KONYA NÜFUSUNA KAYITLI VE ANKARA’DAKİ DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ YENİ KAZANANLAR İLE HALA DEVAM EDEN LİSANS ÖĞRENCİLERİ BAŞVURABİLİR.

  • TÜBİTAK

Başvuru Tarihi: 24 Ekim-11 Kasım 2022

Başvuru Linki: https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2205-lisans-burs-programi

Burs Miktarı: Bölüme ve sıralamaya bağlı olmak üzere 5.250 TL'ye kadar burs

Başvuru Koşulları:

  1. T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak
  2. Daha önce bir lisans eğitimini bitirmemiş olmak
  3. Hazırlık sınıfı, yatay geçiş veya ara sınıftan başvuranlar için bu çağrı duyurusundaki “Bursların Devamı” bölümündeki şartları sağlıyor olmak
  4. OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olmak. 

Aşağıdaki bentlerden herhangi birindeki koşulları sağlamak:

-Yurt içindeki üniversitelerde TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından belirlenen bir bölüme yerleşip kayıt yaptırmak şartıyla lisans anadalı normal eğitim- öğretim süresi tamamlanmadan önce YKS’de Y-SAY veya TYT puan türünde ilk 25.000’e girmek

-Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş veya bronz madalya alıp yurt içinde veya yurt dışındaki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmak

-TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarının İkinci Aşama Sınavı sonucunda madalya alarak yurt içindeki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmak

-TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları sonucunda, TÜBİTAK tarafından gönderildiği Uluslararası Proje Yarışmalarında ülkemiz adına yarışmak ve birincilik, ikincilik, üçüncülük veya dördüncülük derecesi alıp yurt içinde veya yurt dışındaki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmak

-TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından belirlenen bölümler dışında bir bölüme yerleşip kayıt yaptırmak ve belirlenen alanlarda çift anadal programlarına kayıt yaptırmak şartıyla lisans anadalı normal eğitim-öğretim süresi tamamlanmadan önce YKS’de Y-SAY veya TYT puan türünde ilk 25.000’e girmek

  • Tekfen Holding

Başvuru Tarihi: 26 Eylül - 5 Ekim 2022

Başvuru Linki: https://www.tekfenburs.org

Burs Miktarı: 7 Ay Toplamı 15.720 TL

Başvuru Koşulları: 

  1. Tekfen Vakfı Bursu’ndan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki okullarda okuyan T.C. vatandaşı olan öğrenciler faydalanabilirler.
  2. Tekfen Vakfı’nda burs alan bir öğrenci; okulundan, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamazlar), özel kurum, kuruluş ya da STK’dan burs alamaz.
  3. Tekfen Vakfı, kamuya açık (Grup Dışı olarak ifade edilir) ve Tekfen Grup Şirketleri çalışanlarının çocuklarına ya da bakmakla yükümlü oldukları kardeşlerine (Grup İçi olarak ifade edilir) olmak üzere 2 kategoride burs tahsis eder.
  4. Tüm başvurular www.tekfenburs.org adresi üzerinden, aynı web sitesinde duyurusu yapılan tarihlerde sadece online olarak yapılır.
  5. Burs tahsisinde;
    a. Başvuru sahibinin ailesinde en yüksek gelir sahibi kişinin aylık brüt gelirinin maaş ve ikramiye dahil (fazla mesai ve prim hariç) 11.977 TL ve altında olması şartı aranır.
    b. Aile gelir kriterine uyan öğrencinin başvurusu, Türkiye genelinde sınav sıralaması/mezuniyet notuna göre değerlendirmeye alınır.
  6. Vakfın amacı, öğrenciyi okumakta olduğu akademik birime ilk girdiği seneden mezun edinceye kadar desteklemektir. Bu nedenle başvurularda öncelik, o akademik birimi yeni kazanan öğrencilerdedir. Yeni kazanan öğrenciler, okullarını kazandıkları sınav sonucuyla ya da diploma notu ile değerlendirmeye alınır.
  7. Kontenjan kalması halinde öğrenimine halihazırda devam eden "ara sınıflara" burs tahsis edilebilir. Ara sınıflara burs tahsisinde öğrenci lisede ise bir önceki eğitim dönemindeki 2 dönem not ortalamasının 5 üzerinden 3.20; üniversitede ise bir önceki eğitim dönemindeki 2 dönem not ortalamasının 4 üzerinden 2.50 olması ve öğrencilerin hiçbir dersten kalmamış olmaları gerekmektedir.
  • Atlas Sağlık Eğitim Vakfı

Başvuru Tarihi: 1 - 15 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://www.atlasvakfi.org/kurumsal/burs-basvurusu-icin-gerekli-belgeler.html

Burs Miktarı: 1000 TL

Başvuru Koşulları: 

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. Vakıf ilke, misyon ve hedeflerine bağlı olmak
  3. Lisans düzeyinde üniversite bursu için 25 yaş ve altında olmak
  4. İzmir ve Manisa illerindeki üniversitelerden birine kayıt yaptırmış olmak
  5. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Erasmus ve yurt dışı eğitim programları hariç herhangi bir kurum ya da kuruluştan burs almıyor olmak.
  6. Aynı aileden başka bir kardeşin burs almıyor olması
  7. Bursa başvuruda gerçeğe aykırı beyan tespitinde hak edilmiş olsa bile bursun kesileceğini kabul ediyor olmak.
  8. Burs başvurusu değerlendirmeye alınmayacak öğrenciler
    a. Vakıf üniversitesi ve özel üniversite öğrencileri
    b. Açık öğretim öğrencileri
    c. Ön lisans programı öğrencileri 
    d. Uzaktan öğretim öğrencileri
    e. Devlet üniversitelerinin ücretli programlarına devam eden öğrenciler
    f. Lise sonrası başka bir programı bitirmiş öğrenciler
  9. Öncelik tanınacak öğrenciler:
    a. Tıp fakültesi öğrencileri
    b. Hukuk fakültesi öğrencileri
    c. Eğitim fakültesi öğrencileri
    d. Ülkemizi sanat ve spor alanında milli takım düzeyinde temsil etmiş öğrenciler
    e .Kız öğrenciler
    f. Engelli öğrenciler
    g. Şehit ve gazi çocukları
  10. Mücbir sebeplerden dolayı eğitimin aksaması ya da dondurulması halinde bursta en çok bir yıllığına dondurulabilir.
  11. Yüz kızartıcı suçtan mahkûmiyet durumlarında burs, vakıf yönetim kurulu onayı ile kesilir. Her yıl adli sicil kaydı istenir.
  12. Başvuruların değerlendirilmesi bursiyer seçme kurulu tarafından yapılır. Kurul değerlendirmesini öğrencilerin verdiği bilgiler doğrultusunda değerlendirir.
  • Anadolu Vakfı

Başvuru Tarihi: 1 - 30 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://www.anadoluvakfi.org.tr

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. Yurt içindeki devlet üniversitelerinde okuyan bir T.C. vatandaşı olmak.
  2. Maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak.
  • Rönesans Eğitim Vakfı

Başvuru Tarihi: 5 - 30 Eylül 2022

Başvuru Linki: http://basvuru.revakademi.org

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak
  3. Maddi desteğe ihtiyaç duymak
  4. Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs desteği almıyor olmak
  5. Herhangi bir kurumdan maaş ya da ücret almıyor olmak (Eğitimi ile ilgili zorunlu stajları kapsamında alınan ödemeler hariç)
  6.  Aynı aileden REV Burs Programı’na devam eden başka bir öğrencinin olmaması.

Not: Ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olan ve üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere verilir.

  • Ateg Vakfı Bursu

Son Başvuru Tarihi: 26 Eylül 2022

Başvuru Linki: http://ategvakfi.org.tr/giris

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Teknik öğrenim kurumu veya en az dört yıl süreli tam zamanlı/örgün eğitim düzeninde yüksek öğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmak
  3. 24 yaşından büyük olmamak
  4. Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak
  5. Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmıyor olmak
  6. Başka bir kurumdan maaş, ücret veya burs almıyor olmak
  7. Bulunduğu üniversitenin not sistemine göre 100 üzerinden en az 75; 4.00 üzerinden en az 2.50 ortalamaya sahip olmak
  8. Kazandığı okul giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını; kayıt yaptırdığına dair ilgili okuldan alacağı belgeleri ibraz etmek.
  • Bais Global Logistics Bursu

Son Başvuru Tarihi: 23 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://baisglobal.com.tr/burs/

Burs Miktarı: 12 ay boyunca 1.500 TL

Başvuru Koşulları:

  1. Lisans öğrencisi olmak.
  • Kumbaravan Kültür Sanat Bursu

Son Başvuru Tarihi: 9 Ekim 2022

Başvuru Linki: https://www.kumbaravan.com.tr/burs-basvuru/

Başvuru Koşulları: 

  1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak
  2.  YÖK – Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlı bir üniversitede öğrenci olmak ve öğrenciliğini güncel tarihli öğrenci belgesi ile belgelemek (Açık Öğretim, Ön Lisans, -Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Örgün ya da İkinci Öğretim) 
  3. Maddi imkanının "Bilet’"ve "Kitap" satın almaya yetersiz olması.

Not: Sağlanan burs; nakit para, hediye çeki ve benzeri unsurlar olmayıp yalnızca bilet ve kitap'dan oluşmaktadır.

-Kazanılan burs sonucu elde edilen Bilet ile izlenecek Film, Konser ya da Tiyatro Oyunu’na ait duygu ve düşüncelerinizi, kazandığınız kültür sanat tecrübenizi video ya da yazı olarak etkinlikte çekilen bir fotoğrafınızla birlikte etkinliği takip eden üç gün içerisinde göndermeniz gerekmektedir. Etkinlik ile ilgili görsel ve yorum yazınız Kumbaravan web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında, eleştiri, görüş ve öneri yazısı olarak etkinlik sahipleriyle ve halk ile paylaşılacaktır.

-Kazanılan burs sonucu elde edilen Kitap’ı teslim aldıktan sonra on gün içinde okumanızı, Kitap’a ait duygu ve düşüncelerinizi, kazandığınız kültür sanat tecrübenizi video ya da yazı olarak bir fotoğrafınız ile birlikte on gün içinde Kumbaravan'a göndermeniz gerekmektedir. Kitap ile ilgili görsel ve bursiyer yorum yazınız Kumbaravan web sayfasında, sosyal medya hesaplarında eleştiri, görüş ve öneri yazısı olarak yayıneviyle, hayatta ise yazarıyla ve halk ile paylaşılacaktır.

  • Mehmet Esra Cansız Vakfı Bursu

Son Başvuru Tarihi: 20 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://basvuru.mehmetesracansizvakfi.org.tr/production/index.php 

Burs Miktarı:  Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:
Not:
Başta yetim öğrenciler öncelikli olmak üzere maddi desteğe ihtiyacı olan, başarılı, istekli ve yetenekli öğrencilere burs vermektedir.

  1. Başvuru yapabilmek için üniversitelerde örgün eğitim görüyor olmak gerekir. (Açık öğretimi, uzaktan eğitimi, yüksek lisans ve doktora programlarını kapsamaz)
  2. Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddi durumunun yetersiz olması gerekir. Bunun için ailesinin ve kendinin mal varlığını ve gelir durumunu belgelendirmekle yükümlüdür
  3. Bursiyer adaylarında başarılı olma not ortalaması 2.00 ve üzeri olma şartı aranmaktadır.
  4. Bursiyer adaylarının T.C. vatandaşı olma şartı bulunmaktadır
  5. Aile aylık gelirinin asgari düzeyde veya altında olması gerekmektedir
  • Pamukkale Belediyesi Öğrenci Bursu

Başvuru Tarihi: 5 Ağustos - 30 Eylül 2022 

Başvuru Linki: https://ebelediye.pamukkale.bel.tr/webportal/index.php?wwsayfa=80

Burs Miktarı: Belirtilmemiş  (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. T.C. Vatandaşı Olmak

  2. Pamukkale Belediyesi sınırları içinde ikamet ediyor olmak

  3. Devlet okullarında öğrenim görüyor olmak (Açık öğretim, özel okul ve temel liseler hariç )

  4. Ortaokul ya da lise öğrencisi olmak

  5. Son yıl sınıf tekrarı yapmamış olmak (Mücbir sebepler dışında)

  • Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı

Başvuru Tarihi: 15 Ağustos - 16 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://ssyv.org.tr/2022/08/15/2022-2023-yili-karsiliksiz-burs-basvurulari-baslamistir/

Burs Miktarı: 550 TL

Başvuru Koşulları: 

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak
  3. Maddi imkandan yoksun olmak
  4. Ailenin mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak
  5. Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmama
  6.  Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) dışında başka bir kamu ve özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak
  7. Genel başarı ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60 olup) bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak

Not: Burs verilecek öğrenciler lisans öğrencileridir.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi 

Başvuru Tarihi: 22 Ağustos - 30 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://www2.denizli.bel.tr/ogrenimyardimi/?AspxAutoDetectCookieSupport=1

Burs Miktarı: 250 TL

Başvuru Koşulları:

-Denizli il sınırlarında ikamet eden lise ve dengi okul öğrencilerine eğitim yardımı yapılacak. Açık liseler, özel okullar, kolej ve temel liselerdeki öğrencilere eğitim yardımı verilmez.

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlara, sınıf tekrarı yapmış olanlara, disiplin cezası almış olanlara ve kamu haklarından yasaklı olanlara eğitim yardımı verilmez.

-Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sağlayacağı öğrenim yardımına Denizli merkez ile birlikte tüm ilçelerden başvuru yapılabilecek. Başvuruda alınacak şartlar şu şekilde açıklandı:

  • Öğrencinin T.C vatandaşı olması
  • Lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olması (Açık lise, özel okul, kolej ve temel liselerde öğrenim gören öğrenciler başvuruda bulunamaz.)
  • Ailesinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi gerekecek.

-Bunun yanında öğrencinin başka yerden burs almaması, ailesinin ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı bulunmaması, sınıf tekrarı yapmamış olması ve devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olması şartları aranacak.

  • DARÜŞŞAFAKA

Son Başvuru Tarihi: 18 Eylül 

Başvuru Linki: https://forms.gle/wAEgvVoQLCVs6zwx8

Burs Miktarı: Belirtilmemiş  (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  2. Anne ve/veya baba kaybı olan, ekonomik durumu itibarıyla eğitimine devam etmek için gereken maddi (barınma, ulaşım, yemek, harçlık) koşulları karşılayamayacak olmak
  3. Üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler için YKS sonucuna göre, yerleştirildiği puan türünde ilk 100.000’de yer almak
  4. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde en az 4 yıllık eğitim veren bir üniversiteye giriş hakkı kazanmak
  5. Vakıf üniversitesinde eğitim görülüyorsa tam burslu (%100) yerleşmiş olmak
  6. Ara sınıflar için genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak
  7. Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak (Hazırlık sınıfına burs verilmemektedir.)
  8. Başvuru formunu doldurmak ve gerekli belgeleri sisteme yüklemek
  9. Eğer varsa diğer kurumlardan aldığı bursu başvuru formunda belirtmek.
  • İBB

Başvuru Tarihi: 26 Eylül 2022 itibariyle başlıyor. 

Başvuru Linki: https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/Default.aspx

Burs Miktarı: 4500 TL

Başvuru Koşulları:

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının, İstanbul’da ikamet etmesi
  3. Lisans veya önlisans öğrencisi olmak
  4. Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak
  5. Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf /özel üniversitede %100 burslu okuyor olmak
  6. Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4.00 üzerinden 2.00 olması
  7. Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak.
  •  İstanbul Sanayi Odası Vakfı

Başvuru Tarihi: 1 - 30 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://www.isov.org.tr/İSOV-Bursları

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamak (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan öğrenim kredisi ve bursu ile engelli öğrencilere verilen burslar hariç.)
  3. Gelir düzeyi düşük olmak
  4. Ara sınıflar için yıllık genel başarı ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 veya 100 üzerinden 80 olmak
  5. Adli sicil kaydı bulunmamak
  6. İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak
  7. İlgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim görüyor olmak.

Başvurabilen Üniversiteler: 

1-) Boğaziçi Üniversitesi,

2-) Galatasaray Üniversitesi,

3-) Gebze Teknik Üniversitesi,

4-) İstanbul Medeniyet Üniversitesi,

4-) İstanbul Teknik Üniversitesi,

5-) İstanbul Üniversitesi

6-) Kocaeli Üniversitesi,

7-) Marmara Üniversitesi,

8-) Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi,

9-) Özel üniversitelerin %100 burslu ve mühendislik bölümleri,

10-) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi,

11-) Türk - Alman Üniversitesi,

12-) Yıldız Teknik Üniversitesi

  • Çelikel Eğitim Vakfı (Alev Topları Programı)

Başvuru Tarihi: 15 Ağustos - 11 Eylül 2022 

Burs Miktarı: 1500 TL

Başvuru Linki: https://microfon.co/ogrenci/celikel-egitim-vakfi/alev-toplari-programi-burs-basvurulari/basvuru/burs-aciklama/s27g9o3dNp0%3d/0sDYx4IyRf8%3d

Başvuru Koşulları: 

  1. 2022 YKS’ye girmiş olan
  2. İstanbul’daki devlet üniversitelerinin lisans programlarına veya vakıf üniversitelerinin lisans programlarının tam burslu kontenjanlarına yeni kayıt hakkı kazanmış ve kayıt hakkı kazandığı program için üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlamış/tamamlayacak olan
  3. Merkezi yerleştirme puanıyla öğrenci alan lisans programlarına yeni kayıt hakkı kazananlardan ilgili lisans programına yerleştirme puan türünde belirtilen başarı sıralamaları dâhilinde olan
  4. Ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir seviyesi 3.000 TL ve altı olan her aday başvurabilir. 
  •  LİSES VAKFI 

Başvuru Tarihi: 15 Ağustos - 8 Eylül 2022

Başvuru Linki: https://fonzip.com/lisesvakfi/form/bursbasvurusu

Burs Miktarı: 600 TL

Başvuru Koşulları:

  1. Vakfın kurulu olduğu Uluslararası 118-E Lions Yönetim Çevresi Federasyonu sınırları içinde bulunan bir ilde üniversite okuyor olunması (İSTANBUL, ÇORLU, TEKİRDAĞ, EDİRNE)
  2. Devlet üniversitesinde ya da vakıf üniversitesindeki %100 burslu programlarda okuyor olmak
  3. Üniversite başarı ortalamasının 2.5 ve üzeri olması.

Not: Kriterleri sağlayan ve formu eksiksiz olarak gönderen öğrenciler gerekli belgeler ile birlikte mülakata davet edilecektir. Mülakatlar sonucunda bursiyerler belirlenecektir. 

Bursiyerlerin transkriptleri her dönem talep edilecek olup 2.5 ortalamanın altına düşen öğrencilerin bursları kesilecektir.

  • Selçuklu Holding

Başvuru Tarihi: 1 - 20 Eylül

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  2. Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak
  3. Lisans programlarının 2,3,4,5 ve 6. sınıflarında okumak (Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış 1. sınıf öğrencileri burs imkanından yararlanamayacaktır.)
  4. Başarılı olmak (Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00; 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 80 olup bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmak.) 
  5. Üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarında okuyor olmak veya yüksek lisans öğrencisi olmak
  6. Herhangi bir kurum ya da kuruluştan burs almıyor olmak (KYK bursu hariç)

Başvurabilen Üniversiteler: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi 

Üniversitelerin Tıp, Hukuk, Eczacılık, Mimarlık, İşletme, Diş Hekimliği, Grafik Tasarım, Mühendislik (İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Metalurji- Malzeme Mühendisliği, Biyomühendislik ve ilgili alt dalları) bölümlerinde okuyor olmak.

  • Vehbi Koç Vakfı

Başvuru Tarihi: 13 Eylül - 15 Ekim

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Örgün eğitim lisans öğrencisi olmak
  3. Eğitimi için maddi yardıma ihtiyacı olmak
  4. Disiplin cezası almamış olmak
  5. Başarı notunun en az, 100 üzerinden 60; 4 üzerinden ise 2.50 olması
  6. Başka bir kurumdan karşılıksız burs almıyor olmak.

Başvurabilen Üniversiteler: Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi (İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ve Atatürk Eğitim Fakültesi), Mersin Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi (Mühendislik Fakültesi), Van 100. Yıl Üniversitesi

  • Sütaş

Son Başvuru Tarihi: 20 Eylül

Burs Miktarı:  Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. Gelir getiren düzenli bir işte çalışmamak
  2. Maddi imkanları yetersiz olmak
  3. Başka kaynaklardan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenim kredisi ve eğitim bursları hariç.)
  4. 23 yaşından büyük olmamak
  5. Yabancı öğrenciler için Türkçe okuyup yazabilmek
  6. Toplumsal değerler ve etik ilkelere uygun davranış sahibi olmak
  7. Ara sınıftan başvuruluyor ise not ortalamasının 100 üzerinden 65 veya 4.00 üzerinden 2.5 olması ve geride başarısız ders bırakmadan bir üst sınıfa geçilmiş olması gerekmektedir.
  • 1884 Vakfı

Başvuru Tarihi: 15 Eylül - 15 Ekim

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. İstanbul ili içerisinde yer alan devlet üniversitelerinde okumak
  3. Lisans öğrencisi olmak
  4. Başvuru formunu tam doldurmak (Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacaktır.)
  5. KYK dışında bir kurumdan burs almamak.

Not: Mevcut bursiyerler her sene belirtilen tarihlerde tekrar başvuru yapacaklardır.

  • Borusan Kocabıyık Vakfı

Başvuru Tarihi: Ekim ayı içerisinde yapılacak.

Burs Miktarı: Belirtilmemiş  (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. Türkiye'de eğitim gören T.C. uyruklu öğrenci olmak
  2. Başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan bir öğrenci olmak
  3. Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmıyor olmak
  4. Başka bir kurumdan maaş, ücret veya burs almıyor olmak (KYK Kredisi hariç)
  5. 100 üzerinen en az 70; 4.00 üzerinden en az 2.75 ortalamaya sahip olmak.

Başvurabilen Üniversiteler: İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik üniversitesi : Mühendislik, İşletme ve İktisat Fakülteleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi: Hukuk Fakülteleri

  • Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı

Başvuru Tarihi: 15 - 30 Eylül

Başvuru Linki: http://www.eskisehirvakfi.org/icerik/burs-basvurulari

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. Öğrencinin ailesi Eskişehir’de ikamet etmeli
  2. Devlet üniversitesinde örgün öğrenci olmalı (Açık öğretim fakültesi öğrencileri başvuramaz.)
  3. Ailesi dar gelirli olmalı
  4. Öğrenci başka kurum veya kuruluşlardan burs almamalı.
  • Güney Eğitim Vakfı

Başvuru Tarihi: 1 - 30 Eylül

Başvuru Linki: https://guneyegitimvakfi.org.tr/wp-content/uploads/2014/09/BURS-BASVURU-FORMU-2022-2023.pdf

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

  1. Yurt içindeki devlet üniversitelerinde okuyan bir lisans öğrencisi olmak.
  • Sema Yazar Gençlik Vakfı

Başvuru Tarihi: Başvurular şu anda açık, ne zaman biteceği bilinmiyor.

Başvuru Linki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjDqtkMd90hb0aHWCMIfyYjCmbEK5tIoC2yAT8vmVr5MF8_Q/viewform

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)
Başvuru Koşulları:

  1. T.C vatandaşı olmak
  2. Ankara'da bulunan devlet üniversitelerinin bölümlerinden birini yeni kazanmış olmak.

Başvurabilen Üniversiteler:  

Ankara Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü

Ankara Üniversitesi Hukuk

Ankara Üniversitesi Maliye

Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Ankara Üniversitesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü

Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

Hacettepe Üniversitesi Hukuk

Hacettepe Üniversitesi Makine Mühendisliği (İng.)

Hacettepe Üniversitesi Maliye

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği (İngilizce)

Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Tıp (İngilizce)

Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (İngilizce)

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)

  • Türk Petrol Vakfı

Başvuru Tarihi: Ekim 2022

Burs Miktarı: Belirtilmemiş (Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları: 

  1. İstanbul’daki devlet üniversitelerinde öğrenim görüyor olmak.
  2. Not ortalaması 2.80/4.00 ya da 70/100 üzeri olmak.
  3. Herhangi bir sebeple disiplin cezası almamış olmak.
  4. KYK hariç başka yerden burs almıyor olmak.
  • Malatya Eğitim Vakfı

Başvuru Tarihi: 6 Eylül-26 Eylül

Başvuru Linki: https://e-bursum.com/ogrenci/malatya-egitim-vakfi/mev-bursu/basvuru/burs-aciklama/M8EVIr8H3jQ%3d/3DK7Sosowas%3d

Burs Miktarı: 300 TL

Başvuru Koşulları: 

-MEV Bursu, başta Malatya olmak üzere tüm ülke genelinde Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Malatya Eğitim Vakfı tarafından belirlenen en az taban puanı alarak üniversitelere yerleştirilmiş, malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olan ve başarılı öğrencilere verilir.  

-İlk ve orta öğretim öğrencilerine, lisansüstü (yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik vb.) öğrencilerine ve yurt dışında eğitim gören öğrencilere, açık öğretim öğrencilerine, öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alan öğrencilere ve başka bir kamu veya özel kurumdan burs alan (Kredi ve Yurtlar Kurumunda alınan öğrenim kredisi alınması mümkündür) burs verilmemektedir.

 

  • Tuncelili Üniversiteli Lisans Eğitim Bursu

Başvuru Linki: https://microfon.co/ilan-temel-bilgiler?su=Qkuul-D6qCY%3D&sc=P247M--3Jtw%3D 

Başvuru Tarihi: 8 Eylül-8 Ekim

Burs Miktarı: 500 TL

Başvuru Koşulları: 

-Başvuruda bulunacak kişinin ya da ebeveynlerden birinin Tunceli ili nüfusuna kayıtlı olması/ doğumlu olması (kimliğinizde Tunceli yazmıyorsa e-devletten nüfus kayıt örneği alınız),

-Devlet üniversitelerinin lisans programlarından birine kayıtlı olmak,

-Vakıf üniversitelerinin lisans programlarından birine tam burslu kayıtlı olmak,

-Maddi olanaklarının eğitimini karşılamaya yeterli olmaması,

-Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı alınan öğrenim kredisi ve bursu bu kapsamın dışındadır.),

-Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfından başka kardeşin burs almıyor olması,

Ara Sınıflar İçin:

-Genel not ortalaması 4.0 üzerinden en az 2.50 olmak (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65 olmak),

-Genel not ortalamasının en az 2.50 olması durumunda 1 den fazla başarısız dersi bulunmamak,

-Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak,

-DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2.80  (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması,

-İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel not ortalamalarının en az 2.80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

 

  • Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği Üstün Başar

Başvuru Linki: www.sacdd.org.tr  

Başvuru Tarihi: 2 Eylül-20 Eylül

Burs Miktarı: 600 TL

Başvuru Koşulları: 

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-İstanbul’daki tüm devlet üniversitelerinin yukarıda listesi verilen bölümlerinde lisans öğrenimi gören öğrenciler ile İstanbul’daki Vakıf üniversitelerinin Hukuk Fakülteleri (%100 burslu olmak koşuluyla),  Ankara’da yalnızca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İzmir’de yalnızca Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri burs başvurusu yapabilir.

Not: Burs başvuruları açık öğretim ve uzaktan öğretim lisans öğrencilerine açık değildir.

Burs başvuruları iki ve üzeri sınıflar için geçerlidir. Hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerinin başvuruları kabul edilmez.

Akademik genel not ortalaması en az 3.00/4.00 olan öğrenciler başvurabilir. (Akademik genel not ortalaması 100’lük sistemde hesaplanan üniversitelerde, not dönüşümü için,  YÖK tarafından açıklanan “4’lük sistemdeki notların 100’lük sistemdeki karşılıkları” tablosu kullanılır.)

  • Hukuk
  • Tıp
  • Diş Hekimliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Fizik Mühendisliği
  • Matematik Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği
  • Uçak Mühendisliği
  • Uzay Mühendisliği
  • Mimarlık
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik

Yukarıda verilen liste dışındaki alanlar için yapılan başvurular kabul edilmez.

  • Şahinler Vakfı

Başvuru Linki: https://microfon.co/ogrenci/sahinler-vakfi/sahinler-vakfi-universite-bursu/basvuru/burs-aciklama/EUuz1i-BFxM%3d/avXirOjN1Ug%3d

Başvuru Tarihi: 5-23 Eylül

Burs Miktarı: Belirtilmemiş(Bu bilgiye sahipsen bizimle iletişime geçebilirsin. merhaba@kampustenevar.com)

Başvuru Koşulları:

-T.C. vatandaşı olmak,

-Üniversiteye yeni girmiş olmak, (Ara sınıflarda okuyanlar değerlendirmeye alınmayacaktır.)

-Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

-Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,

-Sabıka kaydı olmaması,

-Özel üniversite öğrencilerine ancak %100 burslu olmaları durumunda (ihtiyaç sahibi olmaları dikkate alınarak “Başarı Bursu” verilir.),

-Aileden başka birinin Şahinler Vakfı’ndan burs almıyor olması.

Aday Olamayacaklar

-Özel üniversitelerde burssuz okuyan öğrenciler,

-Açık öğretim öğrencileri,

-Aileden birinin Şahinler Vakfı’ndan burs alıyor olması,

-Uzaktan eğitim öğrencileri,

-25 yaşından büyük olanlar,

-2 yıllık bölümlerde okuyanlar,

-Ara sınıflarda okuyan öğrenciler

 

  • Salih Karagöz Vakfı

Başvuru Linki: https://microfon.co/ogrenci/salih-karagoz-vakfi/salih-karagoz-vakfi-bursu/basvuru/burs-aciklama/2JXOPVxDHAs%3d/qE3jWPIZ6xg%3d

Başvuru Tarihi: 31 Ağustos-31 Ekim 

Burs Miktarı: 900 TL

Başvuru Koşulları:  

-Lisans eğitimi veren devlet okullarının Mimarlık ya da Mühendislik bölümü öğrencisi olmak

-Mali desteğe ihtiyacı olmak

-Başka kurumdan burs almamak (Başka kaynaklardan aylık nakit yardımı şeklinde burs alanlara Vakıftan burs verilmez-Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan harç ve öğrenim kredisi hariç)

-Yeni yerleşenler için ön sıralarda yerleşmiş olmak

-Ara sınıftakiler için Genel Not Ortalamasının en az 2.5/4 veya 60/100 olması (Ancak Genel Not Ortalaması uygun olduğu halde 3 dersten fazla başarısız olanlar burs için başvuru yapamazlar)

Açıklama

-Başvurular her ders yılı başında Ekim ayı sonuna kadar yapılabilmektedir.

-Bursiyer öğrenci temini konusunda çeşitli üniversitelerle bağlantı kurulmakta kurulmakta ve bu kurumlarda kayıtlı öğrencilerin kendi okullarının burs ofisi/öğrenci daireleri aracılığıyla başvuru yapmaları sağlanmaktadır. Bu Üniversiteler aşağıda belirtilmiş olup bu kurumlar dışında kalan üniversite öğrencileri ise vakfımıza doğrudan başvuruda bulunabilmektedirler.

  • BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
  • ODTÜ
  • İTÜ
  • YTÜ
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAHPAŞA
  • TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
  • MSGSÜ

Başvurular, elden, posta veya mail yoluyla kabul edilmektedir.

  • Afyon Eğitim Vakfı 

Başvuru Linki: https://microfon.co/ogrenci/afyon-egitim-vakfi/afyon-egitim-vakfi-bursu/basvuru/burs-aciklama/9gizt8_njck%3d/zaFOlHQ0-q8%3d

Başvuru Tarihi: 1 Ağustos-10 Ekim 

Burs Miktarı: 200 TL

Başvuru Koşulları:

-Vakıf Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı veya Afyonkarahisar doğumlu ön lisans ve lisans öğrenimi gören öğrencilerine burs vermektedir. 

-Burs için müracaat edenlerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) haricinde burs almamaları gerekmektedir. Başka bir vakıf veya dernekten burs aldığı tespit edilenlerin bursları kesilir ve daha önce ödenmiş burs miktarı yasal olarak kendilerinden tahsil edilir.

Not: Afyon Eğitim Vakfı bursiyerleri, her yıl transkriptlerini elden teslim ederler ve zayıf dersleri olmadığı sürece mezuniyetlerine kadar bursları devam eder.

  • Sarus Yazılım

Başvuru Linki: https://www.bursverenler.org/sarus-yazilim-universite-bursu-41#/

Başvuru Tarihi: 7 Eylül-7 Ekim

Burs Miktarı: 1000 TL

Başvuru Koşulları:

-Not ortalaması 2.50/70 ‘den düşük olmayan, Devlet üniversitesinde veya özel üniversitelerin tam burslu bölümlerinde okuyan T.C. vatandaşı tüm öğrenciler başvurabilirler.

  • Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı İz Bırakanlar Burs Programı

Başvuru Linki: https://www.bursverenler.org/iz-birakanlar-burs-programi-37#/

Başvuru Tarihi: 15 Ağustos-15 Eylül

Burs Miktarı: 700 TL

Başvuru Koşulları:

-Üniversitelerin lisans eğitimi veren farklı bölümlerinde öğrenim gören,

-T.C vatandaşı olan,

-Not ortalaması 2.50/70 ‘den düşük olmayan

-1’den daha fazla alttan dersi olmayan

-Devlet üniversitesinde veya özel üniversitelerin tam burslu bölümlerinde okuyan öğrenciler başvurabilirler.

  • Pan Lojistik Tarım Bursu

Başvuru Linki: https://www.bursverenler.org/pan-lojistik-tarim-bursu-33#/

Son Başvuru Tarihi: 25 Eylül

Burs Miktarı: 780 TL

Başvuru Koşulları:

-Üniversitelerin ziraat fakülteleri tarım bölümlerinde okuyor olmak

-Devlet üniversitesi veya özel üniversitede burslu olarak okuyor olup, not ortalaması 3 ve üzeri olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.