Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

Yaratıcılık - 19 Temmuz, 2021 - Okuma Süresi: 4 Dk.

19 Temmuz, 2021

Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

Günlük hayatta var olan birçok problem insanların bilinçlenmesini ve farkındalık kazanmasını bekliyor. Bu tarz durumlara karşı yaratıcı insanlar, sosyal farkındalık adı altında güzel fikirlerle hayatımıza dokundular. Gelin bunları birlikte inceleyelim.

Beğenmek Yardımcı Olmuyor

İki büyük ödüle layık görülen bu resmin anlatmak istediği şey aslında çok basit: kapitalist sistemde ne görsek beğeniyor ve destekliyoruz. Adeta süper kahraman gibi nerede hasta, nerede savaş bizler oradayız. Peki sadece beğenerek nereye kadar?

"Beğenmek yardımcı olmuyor", sosyal medyanın iktidarsızlığı üzerinde oynayan güçlü bir reklam kampanyasıdır. Bu reklam kampanyası, sosyal medya ''beğenilerinin'' kendi başlarına insanlara yardım etmediği fikrini anlatmayı hedeflemiştir. Tıklamak, suçluluk duygusunu yatıştırırken, korkunç durumlarda insanların acısını dindirmiyor.

Bu kampanya, Crisis Relief'in gerçek fotoğrafı ve ünlü sosyal medya beğenilerini göstermek için başparmak eklenerek hazırlanmıştır.

Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

Ten Renginiz Geleceğinizi Belirlemesin!

Irkçılık, günümüz dünyasında çok büyük bir sorun. Ten rengi yüzünden bazı ülkelerde öldürülen ve işkence gören birçok insan var. Irkçılıkla mücadele eden LİCRA, bu resimle "Babies" reklam kampanyasını başlattı. Bu resim aracılığıyla ten renginin kariyerinize karar vermemesi gerektiğini anlatmaya çalışmıştı. Kişinin ten renginin yeteneklerine karar verme konusunda bir faktör olmaması gerektiğini öğretmeyi hedefleyen LİCRA, bu kampanya sayesinde insanların belki de yaptıklarının daha çok farkına vardığını düşünüyor. Renginin koyu olmasının aslında bir kişinin suçu olmadığını fark edebiliriz çünkü onlar öyle doğdular.

Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

Her 60 Saniyede Bir Tür Kayboluyor. Kaybedecek Zamanımız Yok!

Bund bu reklamı hayvanların neslinin tükenme oranları hakkında halka ulaşmak için bir seri halinde üretmiştir. Konu çevre ve daha genel olarak dünya ile ilgili olduğundan hitap ettiği kitle de çok geniştir. Hepimiz biliyoruz ki hayvanların nesillerinin tükenme oranları eninde sonunda dünyadaki her insanı etkileyecektir. Bu reklam, Alman vatandaşlarını kendi ülkelerinde harekete geçmeye çekmek amacıyla oluşturulmuş olsa da tüm dünyadan izleyiciler elde etmiş ve bu evrensel mesaja karşı farkındalık sağlamıştır. 

Güçlü görüntü, herkesin bu eserin anlamını hızlı bir şekilde yorumlamasını ve tanımlamasını sağlar. Saatin kolları ise bir türün sahip olduğu azalan zamanı temsil eder.

Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

Anoreksiyaya Dur De!

Anoreksiya, vücut ağırlığının normalde olduğundan daha düşük olmasıyla ve beslenme bozukluğuyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Ergenlik döneminde vücut değişikliğine uyum sağlayamayan bireylerde sıklıkla görülür. Başlıca sebeplerinden biri de kişinin kendini kilolu bulması ve buna bağlı diyetler yaparak kontrolsüzce devam etmesidir. Bu durumun temel sebebini toplumlara inerek incelersek eğer, öncelikli sebebin insanların belli kalıpların içine sıkıştırılması olduğunu çok açık bir şekilde görebiliriz. Televizyonlarda, sosyal medyada veya dergilerde ''90-60-90'' bedene sahip, pürüzsüz ciltli kadınlar veya kas yığını erkekler sergilense de, gerçek hayatın bundan çok farklı olduğunu bilmeliyiz.

Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

Vücudunuza Sizin Tarafınızdan Yerleştirilen Kanser

Sigaranın hem sağlık için hem de çevre için ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu durumun ne kadar farkında olsak da bunu uygulayabilen insan sayısı çok az. Bu durumun anlatmakla önüne geçilemeyeceğini fark eden ve daha etkileyici olması için yaratıcı bir insan tarafından yapılan izmaritler:

Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

Daha Az Kağıt Havlu, Daha Çok Dünya

WWF (World Wide Fund for Nature), 1961 yılında kurulmuş ve ana hedefleri vahşi yaşamı korumak ve insanların çevreye bıraktığı etkiyi azaltmak olan küresel bir sivil toplum kuruluşudur. "Kağıttan Tasarruf Et, Gezegeni Kurtar" kampanyası, dünyadaki ormanların hayatta kalmasının insanların ne kadar kağıt tükettiğiyle doğrudan bağlantılı olduğunu anlatıyor. Dünyada her gün 1 milyon tonun üzerinde kağıt kullanılıyor. Bu 1 milyonun büyük bir kısmı, çevreye daha fazla baskı yapan ve temelde saati hızlandıran kağıt israfıdır.

Yaratıcılığın Farkındalıkla Buluşması

 

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.