Öğrenci Evinde İşinize Yarayacak 5 Taktik - CreaCase

Yaratıcılık - 31 Mayıs, 2021 - Okuma Süresi: 4 Dk.

31 Mayıs, 2021

Öğrenci Evinde İşinize Yarayacak 5 Taktik - CreaCase

Öğrenci denildi mi akla en başta tasarruf gelmektedir. Öğrencilik, bollukta bile kıt kanaat geçinmek demektir. Hele öğrenci evi demek, aileden uzak yaşamak demektir. Her işi kendin yapmak demektir. İşte ailesinden uzak kalan dostlarıma bu yazımda 5 taktik vereceğim. Buyurun içeriye!

Öğrenciliği yukarıda tasarruf ile bağdaştırdık. Burada da lafı çok uzatmadan, hayatın her alanında işinize yarayacak taktikleri aşağıda verdim. İyi okumalar.

1) Bir Ütü ve Bir Alüminyum Folyo

Öğrenci Evinde İşinize Yarayacak 5 Taktik - CreaCase

Öğrenci evinde tost makinası olmazsa olmazdır ama çoğu zamanda sık kullanılan bir alet olduğu için arıza yapabilmekte veyahut maddi tasarruflardan dolayı yenisi kolay kolay alınmayabilmektedir. Böyle durumlarda yardımınıza marketten çok ucuza alacağınız bir folyo ve yine öğrenci ütünüz yeterlidir. Bunun için yapmanız gereken adımlar şunlar: Öncelikle ekmeğin arasına malzemelerimizi dolduruyoruz. Sonrasında yağımızı ekmeğin dışına güzelce sürüyoruz. Bu aşamada ekmek soğuk olduğu için tereyağı kullanıyorsanız zor sürülecektir ama yapacak bir şey yok. Sonra ekmeği folyoya sarıyoruz ve düz bir zemin üzerinde ütüyle var gücümüzle bastırıyoruz. Yaklaşık 3 dakikada tostunuz hazır olacaktır. Aman diyelim ütüye dikkat edin bir yerinizi yakmayın. 

2) Isınmak

Malum havalar bazen soğuk oluyor. Özellikle kış aylarında doğalgaz faturası çok gelmesin ya da kömür çok gitmesin diye ısıtıcımızı az yakabiliyoruz. Bu durumdan kurtulmanın iki yolu var. Ya basacaksın parayı yakacaksın kombiyi (imkansız) ya da şu adımları izleyeceğiz. Öncelikle çok kalabalık bir öğrenci evi değilseniz, iki veya üç kişi birlikte kalıyorsanız. Nispeten hacmi diğer odalar göre daha düşük odayı en azından kış ayları için ortak yatak odanız yapabilirsiniz. Bu oda ufak bir hacme sahip olduğundan dolayı daha kolay ısınacak ve bu odada beraber kaldığınız için vücut sıcaklıklarınız da odanın ısısının hemen kaybolmamasına katkı sağlayacaktır. Bunun yanında peteğin üzerine mümkünse kıyafet koyulmamalı ve pencerelerin perdeleri muntazam şekilde çekilmelidir. Burada amaç dışardan gelen soğuk havayı absorbe etmek, peteğin yaydığı ısıyı da olağan gücüyle içeriye yaymak. Aynı şekilde kapı altlarında boşluk varsa buralara da yatarken bir battaniye atılsa tadından yatılmaz. 

3) Bir Termos Alın

Evet efendim. Bu da bir tasarruftur. Bir termos alın! Termos bilinenin aksine sadece sıcak içecekleri muhafaza etmekle kalmaz soğuk içecekleri de muhafaza eder. Yani aslına bakarsanız mevcut içeceğin ısısını korur. Bu da çok avantajlıdır. Okula giderken yanınıza pet şişenize su alın. Bir de termosunuza o gün ne yiyeceğinize göre bir içecek doldurun. Sıcak veya soğuk fark etmez. Bunu yaparak dışarıda içeceğe ayrıca bir para ödemeyecek ve çok büyük bir yeme-içme tasarrufunda bulunmuş olacaksınız.

4) Su Istıcısında Makarna

Öğrenci Evinde İşinize Yarayacak 5 Taktik - CreaCase

Evet! Bu çok pratik bir makarna pişirme yöntemidir. Burada bilmeniz gereken tasarruf açısından ne kadar makarna yiyecekseniz ona göre içine su koymanızdır keza su fazla olduğunda ısınma geç olur ve elektrik faturanız fazla gelebilir. Bu nedenle kararında ayarlamaya çalışın. Öncelikle ısıtıcının içini su ile doldurun ve çok az da yağ atın ki makarnalarınız yapışmasın. Sonra su kaynadıktan 5 dakika sonra kontrol edin. Bu aşamada su kendini çok hızlı çekecektir. Su kendini tam çekmeden makarnayı almalısınız ki dibine yapışmasın. Afiyet olsun.

5) Depolama

Dışarıdan aldığınız ürünlerin kutularını ve kapaklarını atmayın. Örneğin bir peynir veya sürme çikolata kutusu çokça işinizi görebilir. Bunların içine daha sonra yemek için ve çabuk bozulan yiyeceklerinizi doldurup ağzını kapatın ve dolaba atın. Böylece yiyeceğin ömrünü uzatmış olacaksınız. Aynı şey bayatlamış ekmek içinde geçerlidir. Bir poşete koyun sıkıca ağzını kapatın ve dolabınıza atın. Dolaptan çıkardıktan 10 dakika sonra ekmek eski yumuşaklığına gelecektir. Yine dışarıdan aldığınız ketçap, pet şişe gibi plastikleri de yağdanlık veya türlü şeyler için kullanabilirsiniz. Pet şişenin içine yağı doldurun ve ucuna bir iğne yardımıyla ufak delik açın. 

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. 

Bir başka yazıda görüşene dek, sağlıkla kalın!

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.