2022 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

Kültür ve Sanat - 10 Ocak, 2022 - Okuma Süresi: 3 Dk.

10 Ocak, 2022

2022 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

Yeni yıl gelmek üzere ve biz dizi severler açısından güzel bir yılı geride bıraktık. 2022 yılı içerisinde çıkması kesinleşen dizilere göz attığım bu yazıda sizin de beklediğiniz diziler olduğuna eminim. Keyifli okumalar!

2021 yılına dönüp baktığımızda dizi açısından oldukça güzel bir yıldı diyebiliriz. Yeni başlayan diziler olsun, bazı dizilerin yeni sezonları olsun izleyiciyi oldukça memnun eden bir yıldı. Özellikle Squid Game dizisi tartışmasız en çok ses getiren diziydi. Bunun haricinde Succession'ın yeni sezonu da oldukça ses getirdi ve herkes tarafından beğenildi. Yıllar sonra geri dönen Dexter dizisi de izleyicileri oldukça heyecanlandırdı. Bunların haricinde daha birçok sevilen dizilerin yeni sezonları yayınlandı (The Walking Dead, La Casa de Papel vs.) ama burada asıl konuşacağımız konu 2022 yılı olduğu için bu kısmı daha fazla uzatmıyorum ve 2022 yılında çok ses getireceğine inandığım dizileri paylaşıyorum.

The Lord of the Rings

2022 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

2022 yılının belki de en çok beklenen dizisi Yüzüklerin Efendisi. Duyurulduğu günden beri seriyi sevenler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. 1 milyar dolarlık yapım süreciyle en pahalı dizi ünvanına sahip dizi, The Lord of the Rings kitaplarındaki olaylardan binlerce yıl öncesini anlatacak. Amazon Prime için geliştirilen dizinin 2 Eylül 2022'de yayınlanması bekleniyor.

House of the Dragon

2022 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

HBO Max'de yayınlanacak dizi, Game Of Thrones'un spin-off (yan ürün) projesidir. George R. R. Martin'in Ateş ve Kan adlı romanından uyarlanan dizide Game Of Thrones'da yaşananlardan 300 yıl öncesini aktarılacak. Net bir tarih elimizde olmasa da dizinin 2022 yılında yayınlanması bekleniyor.

The Last of Us

2022 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

Bir Playstation oyunu olan ve hikayesiyle ön plana çıkan aynı adlı video oyunun bir uyarlaması olan dizi, HBO'da yayınlanacak. Game Of Thrones dizisinden tanıdığımız oyuncular Bella Ramsey ve Pedro Pascal, dizinin başrolünü üstleniyor. Video oyununun da yazarlarından olan Neil Druckmann, bu seride yine yazar koltuğunda. Yine oyunun müziklerini besteleyen Gustavo Santaolalla, bu dizinin müziklerini de besteleyecek. Oyundan tanıdığımız kişilerin dizide de olması bu yapım için beklentileri daha da arttırıyor. Kanada tarihinin en büyük televizyon yapımı olan dizi, 2022 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Obi-Wan Kenobi

2022 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

Star Wars film serisinden tanıdığımız Obi-Wan Kenobi karakterinin merkeze alınacağı dizide, Sith'in İntikamı filmindeki olaylardan on yıl sonrası konu alınacak. Disney+ platformunda ekrana gelecek dizi, 6 bölümden oluşacak ve 2022 yılında yayınlanacak.

Farkettiyseniz saydığım bu dört dizinin hepsi için uyarlama diyebiliriz. Biri romandan, diğeri video oyundan ve kalan ikisi de film serilerinden. Bu dizilere baktığımız zaman tam bir nostalji senesi bizi bekliyor gibi. Sevdiğimiz film serilerinin, oyunların farklı bir tarzda yeniden yorumlanması görecek olmamız oldukça heyecan verici. Tabi bu diziler için bu kadar fazla bütçe ayrılmasının sebebi de dizileri yapanların yapımlarına oldukça güvenmesi. Bu yapımlara ne kadar para harcanırsa harcansın son sözü biz izleyiciler söyleyecek diyorum ve yazımı burada noktalıyorum.

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.