Üniversiteliler için Online İş İmkanları

Kariyer - 06 Eylül, 2021 - Okuma Süresi: 4 Dk.

06 Eylül, 2021

Üniversiteliler için Online İş İmkanları

Üniversite hayatında öğrenciler, çeşitli işlerde çalışarak para kazanmaktadır. Bu yollardan biri de online işler yapmak. Eğer siz de internet üzerinden yapacağınız işlerle para kazanmak isterseniz bu yazımda online para kazanma yollarından birkaçını bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Üniversiteli olduktan sonra öğrenciler, gerek artan masraflarına destek olması için gerek faklı sektörlerle bağlantılar ve deneyim kazanmak için çalışma alanları aramaktadırlar. Bunlardan akla ilk gelenler arasında garsonluk, kuryelik, anketörlük gibi yarı zamanlı çalışılabilecek işler var. Ancak öğrenciler her zaman yarı zamnalı işlere ayıracak zamanı ve enerjiyi bulamıyor. O zaman teknolojinin nimetlerinden bu konuda da yararlanalım ve internet üzerinden para kazanma yöntemlerinden bazılarını inceleyelim.

1) Yazarlık

Para kazanmanın belki de insanı en çok geliştiren yöntemi yazarlık olabilir. Araştırma yapmak, yeni şeyler öğrenmek, kendini ifade etmeyi kolaylaştırmak gibi avantajlarının yanında gelir sağlayabilir. Şu an yazmakta olduğum “Kampüste Ne Var” sayfası bunun bir örneği. Bu şekilde yazılarınızı yayınlayabilecek sayfalara üye olarak kazanmaya başlayabilirsiniz. Yok ben kendime ait bir yerde yazmak istiyorum derseniz bir blog açabilirsiniz. Açtığınız blogtan para kazanmanın çok ta kolay olmadığını söylemem gerek. Arama motorları blogların ancak küçük bir kısmını gösterir. Bu yüzden sıkı bir çalışma ve mesai gerektirir. Son zamanların popüler yazarlık alanlarından biri de SEO makale yazarlığıdır. Bence bu iş zamanının çoğunu yazı yazmaya ayıranlar için daha uygun. Çünkü 100 kelime için ortalama 1 TL civarı fiyat biçiliyor. Şöyle kabaca bir hesap yaparsak günde 2000 kelimeden ayda 60.000 kelimelik makaleler yayınlayarak yaklaşık 600 TL kazanabilirsiniz.

2) Stok fotoğrafçılık

Eminim ki aramızda fotoğrafçılığa ilgisi olan pekçok kişi vardır. Hobi olarak yapılan bu işten para kazanmak mümkün. Bunun için çözünürlüğü yüksek fotoğraflar ve bazı ekipmanlar gerekir. Çünkü kaliteli bir fotoğrafın satışı çok daha fazladır. Gelelim stok fotoğrafçılık yapmanın aşamalarına. Öncelikle bir stok fotoğraf sitesine üyelik yapmanız gerekir. Sonrasında çektiğiniz fotoğrafları editörlere gönderip onaylanması ve yayınlanması beklemelisiniz. Yayınlanan fotoğraflarınız alıcılarıyla buluştuğunda siz de komisyononuzu alacaksınız. Popüler olan konularla ilgili fotoğraflar yükleyerek satılma ihtimalini daha da arttırabilirsiniz.

3) Sanal asistanlık

Sanal asistanlık, uzak mesafeden asistanlık işlerini yapmaya olanak sağlayan bir iş koludur. Mailleri incelemek ve düzenlemek, planlama yapmak, organizasyon yapmak gibi sizden istenilen görevleri günde birkaç saat ayırarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki sanal asistanlık yapmak için herhangi bir eğitim şartı aranır mı? Genelde üniversite ya da lise mezunu olma şartı aranıyor. Hatta bu konuda kurslar da veriliyor. Aslında bilgisayar programlarına hakim olmak bu işi yapabilmeniz için gereken temel donanımdır. Sanal asistanlık yaparak öğrencilik hayatında para kazanabilmek için CV'nizi sanal asistan arayan firmalara gönderebilirsiniz.

4)Çeviri yapmak

21. yüzyılın gerekliliklerinden yabancı dil bilmek, öğrencilik hayatında da bir gelir kapısı olabilir. Özellikle dil okuyan öğrencilerin rahatlıkla yapabileceği çeviri işine günde sadece birkaç saat ayırmak yeterli olacaktır. Tabii çalışma süreniz alacağınız ücretle doğru orantılı olacaktır. Çünkü çeviri yapmak da tıpkı yazarlık yapmak gibi kelime sayısına bağlı olarak ücretlendirilir. İngilizce gibi çok bilinen bir dilin aksine rekabetin daha az olduğu Çince ve Japonca gibi diller daha iyi gelir elde etmenizi sağlar. İnternet üzerinden yapabileceğiniz tercüme işlerinden en çok tercih edilenleri altyazı çevirileri ( dizi, film, video vb.) ve makale çevirileridir.

5) Online eğitim vermek

Pandemi dolayısıyla artık hayatımızda daha fazla yer tutan online eğitimle alanınıza uygun olarak dersler verebilirsiniz. Örneğin matematik, ingilizce, çizim dersleri, fotoğrafçılık vb. eğitimler hazırlayarak videolarını, eğitmen olarak kaydolduğun eğitim sitesine yükleyebilirsiniz. Ancak bu sitelerde çok fazla eğitmen olduğu ve rekabetin çok yüksek olduğu da bir gerçek. Bu nedenle derslerinizi doğrudan çevrenizden edineceğiniz öğrencilere ulaştırmanız daha iyi olacaktır.

Bahsettiğim bu işlerle, kendinize bir gelir modeli oluştururken aynı zamanda uzun vadede kişisel gelişiminize katkı sağlayıp farklı yetkinlikler kazanabilirsiniz.

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.