Eğitimdeki Çeşitlilik

Kampüsten Haberler - 05 Haziran, 2023 - Okuma Süresi: 5 Dk.

05 Haziran, 2023

Eğitimdeki Çeşitlilik

Hepimizin aklında olan ve korona virüsten sonra da daha yer edinen bir eğitim modeli olan online eğitim ile şu zamana kadar deneyimlediğimiz yüz yüze eğitimi sizler için derledim. İyi okumalar saygı değer okurum.

Bugün eğitim alanında önemli bir değişim yaşanıyor. Yüz yüze eğitim ve online eğitim arasındaki farklar giderek daha belirgin hale geliyor. Hem öğrenciler hem de öğretmen bu iki eğitim öğretimin farklı avantajlarını ve dezavantajlarını tartışıyorlar. Bu yazıda, online eğitim ve yüz yüze eğitimin kazanımlarını ve olumsuzluklarını ele alacağım.

Online Eğitim: Avantajları ve Dezavantajları

Çevrimiçi eğitim, öğrencilerin internet üzerinden öğrenme kaynaklarına erişim olanakları bir eğitim yöntemidir. Bu yöntemin birçok avantajı vardır. Temel olarak, öğrencilerin coğrafi konumundan bağımsız olarak eğitime erişim sağlamaları mümkündür. Ayrıca, onların kendi hızlarına göre öğrenmelerine imkan tanıma. Çevrimiçi eğitim, derslerin içeriğini daha fazla zorlama ve bağımsız olarak sürdürmeye izin verir. Ayrıca, bu yöntemde öğrencilerin artması daha yüksek, çünkü bir sınıfın ortamında öğrencilerin bir kısmı geri kalabilirken, çevrimiçi eğitimde her öğrencisinde kendine ayrılmış zaman diliminde sorularını sorabilir.

Ancak, online eğitimin dezavantajları da vardır. Kapsayıcı yalnız hissetmelerine yol açabilme ve çocukların elde tutmalarını sürdürmeleri daha zordur. Ayrıca, öğrencilerin yüz yüze etkileşim eksikliği nedeniyle, özellikle bazı zor şeylerden faydalanmalarını istedikleri soruları sormakta zorlanabilirler.

Yüz yüze Eğitim: Avantajları ve Dezavantajları

Yüz yüze eğitim, öğrencilerin öğretmenlerinin fiziksel olarak bir araya geldikleri eğitim almalarını sağlayan bir yöntem. Bu yöntemin becerilerinden biri, öğrencilerin öğretmenleriyle doğrudan etkileşim kurarak öğrenmeleridir. Yüz yüze eğitim, toplama ve öğrenciler aynı sınıfta bir araya gelmeye yönelik bir eğitim modelidir Yüz yüze eğitimde, öğrencilerin öğretmenleriyle daha sıkı bir bağlantı kurmaları ve sınıf arkadaşlarıyla işbirliği yapmaları daha kolay. Bu modelin en büyük avantajı, öğrencilerin öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla doğrudan etkileşimde bulunabilmesidir. Bu hedef, öğrenme materyallerini tartışma ve etkileşim yoluyla daha iyi anlama fırsatı verir. Ayrıca öğrenciler, yüzyüze eğitimde, gruptan anında geri bildirim alınabilir. 

 Yüz yüze eğitimin de bazı dezavantajları vardır. Öncelikle yüzyüze eğitim, online eğitim kadar esnek değildir. Öğrenciler, belirli bir zamanda ve belirli bir yerde derslere girmek zorundadırlar. Bu öğrencilerin iş, aile veya diğer sosyal sorumluluklarından dolayı derslere katılmalarını engelleyebilir.

İkinci olarak yüz yüze eğitim, online eğitime kıyasla daha yüksek özelliklerdir. Öğrenciler, eğitimciler, sınıf malzemeleri ve diğer giderler gibi birçok faktör yüz yüze eğitimin maliyeti artar. Bu nedenle öğrencilerin yüz yüze eğitim almaları için daha fazla finansal kaynak olabilir.

Üçüncüsü yüz yüze eğitim, bazı kişiler için sosyal kaygı ve stres yaratır. Bazı öğrenciler, sınıf ortamındaki diğer çocuklarla konuşmaya girmekten veya sınıfta konuşmaktan rahatsız olabilirler. Bu, öğrencilerin derslerinden tam olarak yararlanmalarını engelleyebilir.

Son olarak yüz yüze eğitimde öğrencilerin öğrenme alışkanlıkları ve hızını algılama olasılığı. Bazı öğrenciler, diğer sınıfları görerek daha hızlı öğrenirken bazı öğrencileri daha yavaş öğrenirler. Bu nedenle öğretmen, sınıfın tamamı aynı zamanda ilerlemek zorunda kalmak zorunda bu da bazılarında saklı kalmış neden olabilir.

Çevrimiçi eğitim alırken eğitim desteği için farklı çalışma yapıyorum. İlk olarak, ders notlarını ve malzemelerini düzenli olarak takip ediyorum. Ders notlarına ve materyallerine düzenli olarak erişerek, konuları daha iyi anlayabiliyor ve ödevlerim için gerekli olan bilgileri daha kolay elde edebiliyorum.

İkincil, çevrimiçi ödevlerimi ve quizleri zamanında ve düzenli bir şekilde tamamlamaya çalışıyorum. Ödevlerimi zamanında teslim ederek, öğrenme sürecinde daha aktif bir rol oynayarak konuları daha iyi anlıyorum. Quizleri düzenli olarak tutuyorsa, konuların ne kadarını anladığımı değerlendirmeme yardımcı oluyor.

Üçüncüsü, çevrimiçi forumları kullanarak, sınıf gruplarıyla ve öğretmenlerimle iletişim kuruyorum. Çevrimiçi forumlarda, öğretmenlerim ve sınıf arkadaşlarım ile derslerle ilgili sorularımı ve sonuçlarımı paylaşarak, diğer öğrencilerin farklı bakış açılarından yararlanıyorum.

Son olarak, ekstra kaynakları araştırıyor ve belirtiyor. Konuları daha iyi anlamak için, ilgili anlatım kitapları, makaleler ve videolar gibi ekstralardan yararlanıyorum. Bu kaynaklar, öğrendiğim bilgileri daha da pekiştirmeme yardımcı oluyor. 

Eğitimdeki Çeşitlilik Eğitimdeki Çeşitlilik

 

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.