Udemy ile Dünyayı Eğiten Adam: Eren Bali - EnterCase

Girişimcilik - 13 Haziran, 2022 - Okuma Süresi: 3 Dk.

13 Haziran, 2022

Udemy ile Dünyayı Eğiten Adam: Eren Bali - EnterCase

Pandemi döneminde sıklıkla kullandığımız online eğitim platformu Udemy'nin, bir Türk girişimci tarafından kurulduğunu biliyor muydunuz? İşte Eren Bali’nin Malatya'daki bir köy okulunda başlayan ve Silikon Vadisi’ne kadar uzanan girişim hikayesi!

Online eğitimler pandemi döneminde hepimizin hayatını kurtardı. Bazen eğitim hayatımızdaki eksiklikleri giderirken bazen de kendimize ek olarak yetkinlikler kazandırmamızı sağladı. Bugün neredeyse hepimizin üyeliği bulunan dünyanın en büyük ve en yaygın online eğitim platformu Udemy'nin kurucusu Eren Bali'nin muhteşem girişim hikayesinden bahsetmek istiyorum.
Udemy ile Dünyayı Eğiten Adam: Eren Bali - EnterCase
Eğitim hayatına Malatya’da tek odalı ve tek öğretmenli köy okulunda başladı. O tek öğretmen de annesiydi. İlkokul döneminde yetenek sınavına girdi ve 5 sene yerine 4 senede bitirdi. Ardından Malatya Fen Lisesi'ni kazandı. Lisede girmiş olduğu Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda derece yaptığı için Harvard gibi dünyaca ünlü üniversitelerden teklif aldı. Ancak ABD’nin çok uzak olduğunu düşünerek üniversite tercihini ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğinden yana kullandı. Aynı zamanda Matematik bölümünden de çift anadal yaptı.
Udemy ile Dünyayı Eğiten Adam: Eren Bali - EnterCase
Üniversitenin ilk senesinde girişimcilik yolculuğuna ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun müzik dinlemesini sağlayacak “MP3 server” adlı bir uygulamayı yazarak adım attı. Daha sonra girişimcilik kavramını büyüterek Oktay Çağlar ile proje halindeki binaların 3 boyutlu maket halini gösteren guncelbasin.com adlı internet sitesini kurdular. Bu fikir çok tutmasa da Udemy’nin oluşma yolculuğuna kadar uzanan girişimciliğin temelleri atılmış oldu.
Udemy ile Dünyayı Eğiten Adam: Eren Bali - EnterCase
Sonrasında ise genç girişimcilere eğitim vermek için yurtdışından ODTÜ Teknokent’e gelen eğitmenlere bir teklif sundular. Eğitimlerini online ortama taşımayı teklif ettiler ve bu fikir kısa sürede kabul edildi. Ardından geliştirilen uygulama ile online eğitim sektörüne adım atıldı. Ardından Çağlar ve Bali, online eğitim platformu için Silikon Vadisi’ne gitmeye karar verdi. Bu noktada fikirlerini destekleyen finansmanlara ihtiyaçları vardı. Ancak 6 ay içinde 57 farklı yatırımcıdan olumsuz cevap aldılar. Yatırımcılar sertifika alınamayan eğitimlerin tercih edilmeyeceğini düşünürken Bali ise sertifika söz konusu olduğunda asıl hedefleri olan eğitim sürekliliğinin sağlanmasında sorun yaşayacaklarını düşünüyordu. Onlara göre bir defa sertifika alan öğrenci tekrar eğitim almakta isteksiz olacaktı. Yatırımcıların aksi yöndeki düşüncelerine rağmen pes etmeyen genç girişimci, kendisine inanan bir yatırımcıyı sonunda buldu. Dave McClure adlı bir melek yatırımcı sayesinde tam bir milyon dolar fon toplamayı başardılar. Böylece Udemy’nin bugüne ulaşmasına destek oldular. Günümüzde Udemy, dünyadaki online eğitim sektörünün parmakla gösterilen girişimleri arasında yer alıyor.

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.