Kablosuz Kulaklık Rehberi - TeknoCase

Bilim ve Teknoloji - 17 Ocak, 2022 - Okuma Süresi: 3 Dk.

17 Ocak, 2022

Kablosuz Kulaklık Rehberi - TeknoCase

Halâ gelişmekte olan kablosuz kulaklık teknolojisini deneyimlemeyi düşünüyorsanız ve hangi kriterleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu yazım sizlere rehberlik edecektir. Kulaklık tipi, bütçesi ve ses kalitesi gibi birçok etkeni detaylandırdım. Keyifli okumalar!

Bugün, son yıllarda kullanımı oldukça yaygınlaşan; otobüse bindiğinizde, yolda yürürken, odanızda dinlenirken ve daha birçok anda hayatımızın içinde olan kablosuz kulaklıkları konuşacağız. Bir kablosuz kulaklık kullanıcısı olarak sizlere deneyimlerimi ve kablosuz kulaklık satın alırken nelere dikkat etmeliyiz bunun rehberliğini yapacağım. Direkt marka-model üzerinden değilse de ergonomik açıdan nasıl bir yol izleyebiliriz, örneğin; silikonlu-silikonsuz, ses kalitesi ve iletişim performansı gibi etkenler adına fikir vereceğim bir yazı olacak.

Kablosuz Kulaklık Rehberi - TeknoCase

  • Her şeyden önce satın alacağımız kablosuz kulaklığa ayırabileceğimiz bütçeyi belirlememiz gerekiyor. Piyasada satılan kablosuz kulaklıkları bir eksende kıyaslayacak olursak şöyle söyleyebiliriz:

- ₺300 ve altı: Bu bütçedeki kulaklıklar genelde kullanıcıya ortalama kalitede bir müzik ses kalitesi sunar. Telefon görüşmeleri için pek uygun değildir.

- ₺300 ila ₺500 arası: Eğer bir müzik tutkunuysanız bu bütçe aralığındaki kulaklıkları kullandığınızda ses kalitesi olarak tatmin olabilirsiniz. Görüşme kalitesi açısından düşünürsek, kapalı ortamlarda yapılan görüşmelerde karşı tarafa giden ses genelde anlaşılır oluyor. Ancak yol kenarında veya gürültülü bir ortamda telefon görüşmesi yapıyorsanız sesiniz net bir şekilde karşıya ulaşmayabilir.

- ₺500 ila ₺750 arası: Bu bütçe aralığından sonra dinlediğiniz müziğin kalitesi tartışmasız iyi olacaktır. Görüşme kalitesi açısından ise yine istenen sonuçları alamayabilirsiniz.

- ₺750 ve üzeri: Bu bütçe üzerindeki kablosuz kulaklıklar genellikle günlük kullanımlar dışında devamlı iş görüşmeleri, ses düzenlemeleri ve ses uzmanlıkları alanlarında tercih ediliyor.

Bütçeye göre sınıflandırmak çok genel bir kıyaslama olacaktır ve unutulmamalıdır ki her pahalı kulaklık iyi değildir. Marka ve modele göre kullanıcı deneyimlerini göz önünde bulundurmak gerekir.

Kablosuz Kulaklık Rehberi - TeknoCase

  • Silikonlu-Silikonsuz

Uzun süre kulaklık kullanmanızı gerektiren durumlarda silikonsuz modelleri tercih etmelisiniz. Çünkü insanın yapısı gereği kulaklık kullanırken kulağınız çabuk yağlanacak, uzun süre kullanımda kulağınızdan gevşeyecek ve müdahale etmeniz gerekecektir. Eğer kısa süreli kullanacaksanız çok sorun teşkil etmeyecektir. Bunun dışında ise son olarak dikkat etmeniz gereken husus da mikrofon tipi. Bazı kablosuz kulaklıklar kısa model fasulye şeklindeyken bazıları da uzun model oluyor. Kısa model oluşunun dezavantajı sesinizin karşı tarafa net ulaşamaması ile sonuçlanabilir.

Marka, model kıyaslamadan önce belirlemeniz gereken kriterler aşağı yukarı böyle olacaktır. Umarım sizlere fikir olabilmiştir. Sonraki yazılarımda görüşmek dileğiyle!           

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.